Albanija - Jonska tura

više destinacija, Albanija

već od 99€

Opis destinacije

Vodimo vas ovaj put na jug Albanije. Ovaj deo Albanije se polako otkriva našim turistima koji prethodnih godina odlučiše da upravo ovde provedu svoj godišnji odmor. Zadovoljstvo svih je očito. Srdačnost i gostoljubivost na svakom koraku. U ovom delu Albanije žive uglavnom ljudi sa pravoslavnim korenima. Posetićemo divnu Valonu, grad kod kojeg se suseću Jadransko i Jonsko more. Ovaj grad je vezan dobrim delom i za našu nacionalnu istoriju, budući da je iz njegove luke prevezen najveći broj naših junaka na ostrvo Krf. Uživaćemo u lepotama Sarande, jednog od najlepših albanskih letovališta. Priče antičkog Butrinta i srednjovekovnog grada Đirokastra su neverovatne, i svakako će vam biti zanimljive.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA / ** PRAZNICI ** NERADNI DANI **
21. – 25. APRIL   /     29. APRIL – 3. MAJ 2022.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI - 119 €   sniženo   99 €

SNIŽENA CENA VAŽI ZA OGRANIČENI BROJ MESTA!

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji - umesto 35 € samo 30 €

Navedena cena uključuje sledeće izlete:
- Izlet za Butrint sa ulaznicom i zamak Lekureši
- Obilazak tvrđave-zamka Đirokaster

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Sarandi u hotelu sa 3*
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Valone i Đirokastra prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 850 dinara za osobe od 18-70 god; cena za 70+ god. 1800 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplata za jednokrevetnu sobu - 40 €
- Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €
- Obavezna doplata na recepciji hotela gradske turističke takse koja iznosi 1 € po osobi i noćenju (ukupno 2 € po osobi za dva noćenja)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
- Izlet za Butrint, Ksamil i zamak Lekureši – 25 €
- Poseta tvrđave Đirokaster – 10 €
HOTEL „BORA BORA“*** https://www.booking.com/hotel/al/bora-bora-saranda.sr.html ili sličan

Hotel se nalazi na oko 150-200 metara od najbližih plaža i oko 2 km od centra Sarande. U neposrednoj blizni se nalazi veći broj restorana i kafića, a tu su i dva odlično opremljena marketa. Hotel u svom sastavu ima terasu sa restoranom i barom. Obezbeđena je i WiFi konekcija, recepcija otvorena 24 sata, aperitiv bar. Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, fen, klima-uređaj, SAT TV, balkon sa garniturom za sedenje.

1. dan (četvrtak 21.april / petak 29.april)   Polazak iz Novog Sada oko 17h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 18.30h (Sava centar). Putovanje autoputem preko Niša i dalje preko Kosova i Metohije. Noćna vožnja. Usputna stajanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 22.april / subota 30.april)  Ulazak u Albaniju u jutarnjim satima. Vožnja preko Kukeša i Tirane prema Valoni. Dolazak u VALONU u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje istorijskog centra: veliki gradski trg, spomenik nezavisnost, Promenada... Slobodno vreme za predah i ručak u nekom od divnih restorana. Nastavak putovanja ka krajnjem jugu Albanije i letovalištu SARANDA. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (subota 23.april / nedelja 1.maj)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do arheološkog lokaliteta BUTRINT. Butrint je drevni grad, svedok jednog izuzetno važnog dela istorije ne samo Mediterana, već i starog sveta. Prema predanju, grad su osnovali Trojanci prilikom povlačenja od moćnih neprijatelja, kako bi se sačuvali i odmorili za narednu bitku, jer je Troja nestala u požaru. Njegova istorija najverovatnije datira iz 8. veka pre nove ere, a stari grad čuva nasleđe svih kultura koje su ga osvajale, i svaka od njih je dala svoj doprinos po čemu je ovaj grad i jedinstven. Od helenističke, rimske, vizantijske i otomanske kulture, svaki trag je vidljiv i danas, što je lokalitet i preporučilo da bude na listi UNESCO svetske baštine. Nakon uživanja u pričama o Butrintu i pogledima na Krfski kanal i divnu prirodu Nacionalnog parka, odlazimo do malenog KSAMILA, letovališta sa rajskim plažama. Kraće zadržavanje. Povratak u Sarandu. Odlazak do srednjovekovnog zamka Lekureši smeštenom na jednom uzvišenju koje dominira gradom. Odavde se pruža fenomenalan pogled na grad, more, okolinu i obližnji Krf. Smatra se da je ovaj dvorac sagradio Sulejman Veličanstveni, koji je odavde želeo kontrolisati obližnju luku u današnjoj Sarandi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan (nedelja 24.april / ponedeljak 2.maj)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Odlazak iz Sarande. Usputna poseta srednjovekovnom gradu ĐIROKASTER. Ovaj grad poseduje izuzetan ambijent sa orijentalnim ulicama, divnim dućanima, starim kućama. Zbog svoje očuvanosti, uvršten je na listu UNESCO-a. Poznat je kao rodno mesto albanskog diktatora Envera Hodže. Fakultativno, posetićemo najvažniju znamenitost ovog mesta, drevni srednjovekovni kameni zamak. U njegovoj unutrašnjosti se nalazi značajna istorijska zbirka, a sa njegovih terasa pruža se fantastičan pogled na ceo grad. Nakon slobodnog vremena, polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Kosova i Metohije.

5. dan (ponedeljak 25.april / utorak 3.maj)     Povratak u Beograd/Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2022.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj